As in Gouden Sieraad

Bij het uitkiezen van assieraden hebt u heel veel keuze als het gaat om de vormgeving. Wat betreft het materiaal waaruit gekozen kan worden hebt u heel wat minder keuze. Toch kiezen de meeste mensen voor een materiaal waar ook normale sieraden het meeste van gemaakt worden. Daarom zult u over het algemeen gouden assieraden het meeste tegen komen.

De reden waarom as in gouden sieraad het meest gekozen wordt heeft dus te maken met de keuze die mensen ook maken bij het uitzoeken van normale sieraden. Dit heeft te maken met het feit dat goud al vele eeuwen lang symbool staat voor rijkdom. Aan de ene kant klopt dit natuurlijk ook wel want goud is een edelmetaal dat redelijk zeldzaam is en daardoor is de prijs van goud ook erg hoog. Vandaar dat voor veel mensen het kiezen van goud om sieraden van te maken voor de hand ligt. Een gouden assieraad vertegenwoordigd echter een veel grotere waarde dan alleen de waarde van het goud dat in het sieraad is verwerkt. Dit is de emotionele waarde die de herinneringen aan een overleden dierbare, wiens as in sieraad geplaatst is, hebben. Het spreekt voor zich dat deze waarde bij het uitzoeken van gouden as in sieraad modellen niet in geld uit te drukken is. Dit geld overigens ook voor assieraden die van andere materialen gemaakt zijn die minder kostbaar zijn. As in zilver sieraad stoppen is voor mensen die niet van goud houden natuurlijk ook een hele goede optie. Net als bij het stoppen van as in sieraad goud een veel gekozen optie is, is de collectie aan zilver assieraden vrijwel net zo groot. Dit in tegenstelling tot materialen zoals RVS en vernikkeld messing waar een veel kleiner assortiment van beschikbaar is. Ook worden veel andere materialen met de sieraden gecombineerd maar over het algemeen blijft as in gouden sieraad toch de meest gekozen optie.

Bij het bewaren van as in sieraad goud kiezen gebeurd meestal in de vorm van een hanger. Of dit komt omdat hier de meeste keuze in is of dat er de meeste keuze aan hangers is omdat deze het meest gekozen worden is niet duidelijk. Feit is echter wel dat het u de mogelijkheid biedt om uw dierbare op uw hart te dragen. Dit is natuurlijk een heel symbolische manier maar tegelijkertijd ook een heel persoonlijke manier van het herinneren van een dierbare. Hier gaat het bij as in gouden sieraad dragen natuurlijk ook om en dan is een hanger wel een erg goede keuze. De hangers zijn er is veel soorten en maten, veel gekozen zijn de kruisjes die met as gevuld kunnen worden. Dit heeft uiteraard voor een groot deel een religieuze betekenis maar omdat het een gouden assieraad betreft ook een hele logische betekenis. Ook wordt er vaak voor een hartje gekozen, dit is natuurlijk goed voor te stellen als het een geliefde betreft die men verloren is. Bij het uitzoeken van gouden as in sieraad modellen kunt u ook kiezen voor een ster of juist een dier vorm of één van de vele andere vormen.

Naast de hangers zijn er nog veel meer soorten gouden assieraden waar u uit kunt kiezen als u een tastbare herinnering aan een overleden dierbare bij u wilt dragen. Denk hierbij aan bedeltjes die u aan een bedelarmbandje kunt doen of aan een ring waar een beetje as in bewaard kan worden of zelfs een clipje voor het horloge bandje met ruimte voor een beetje as. Dit zijn natuurlijk allemaal sieraden die gedragen kunnen worden maar er is meer keuze. Als u as in gouden sieraad wilt bewaren en dit niet wilt dragen dan is er ook de mogelijkheid om een sieraad aan te schaffen die u neer kunt zetten. Dit is natuurlijk iets anders als as in ring of hanger stoppen omdat u dit dan ergens neer moet zetten. Als u as in gouden sieraad wilt bewaren dat u niet wilt dragen en dus neer moet zetten dan kunt u immers net zo goed voor een urn kiezen. Voor de meeste mensen is echter het bewaren van as in ketting met hanger de meest gekozen optie. Dat voor het bewaren van as in sieraad goud gekozen wordt ligt voor de hand omdat de meeste sieraden nu eenmaal van goud gemaakt worden. Voor u heeft dit als voordeel dat u een ruim assortiment hebt om uw keuze uit te maken. Op die manier kan ook u een gouden assieraad uitzoeken die volledig aan uw wensen en uw smaak voldoet.