As in Ketting

Bij het uitkiezen van een sieraad om de as van een overleden dierbare in te bewaren zult u op moeten letten wat voor sieraad u uit zoekt. Als u de as in ketting met hanger wilt bewaren zult u goed moeten kijken of de hanger die u uit zoekt ook inclusief ketting geleverd wordt. Als dat niet zo is dan moet u dus kijken of u zelf een geschikte ketting hebt.

Er is helaas geen vaste regel of de as in ketting met hanger bewaard kan worden die standaard samen geleverd worden. Het is echter ook niet absoluut nodig om een ketting mee te leveren bij een hanger. Het kan immers heel goed zijn dat u een mooie ketting hebt waaraan u de hanger kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld een erfstuk zijn of een ketting die u van uw geliefde gekregen hebt. Het is dus absoluut niet gezegd dat u bij een assieraad in de vorm van een hanger ook een ketting aan moet schaffen omdat het sieraad natuurlijk aan iedere ketting kan hangen. Naast de mogelijkheid om de as in een hanger te bewaren bestaat er ook de mogelijkheid om een asketting aan te schaffen. Dit is een optie waarbij u geen speciale hanger hoeft te hebben die u vervolgens aan een ketting kunt dragen. In dit geval zal de as in de ketting zelf zitten en kunt u daar naar keuze wel of geen hanger aan doen. Dit is een mogelijkheid als u geen speciale hanger aan wilt schaffen omdat dit volgens u op valt of als u geen hanger kunt vinden die u mooi genoeg vindt om uw kostbaarste herinneringen bij te koesteren. Er is zelfs de mogelijkheid om askettingen aan te schaffen waarin helemaal geen as zit maar waar u symbolisch de as bewaard en toch de beste herinneringen bij kunt bewaren.

Het ligt natuurlijk helemaal aan u welke optie voor u het beste werkt, daarom is het uitzoeken van assieraden ook zo’n persoonlijke keuze. Of u nu een as ketting uit zoekt waarin u echt as kunt bewaren of waarbij dit symbolisch zal zijn maakt voor uw eigen gevoel en de herinneringen die u bij de ketting hebt niet zo heel veel uit. Uiteindelijk gaat het er om dat u uw dierbare op een goede manier kunt herinneren aan de hand van het assieraad dat u uitgekozen hebt. Dit is een geheel persoonlijke keuze en of u daarbij as voor ketting vulling achterhoudt of niet is dan ook geheel aan u. Het is echter een feit dat het voor veel mensen gaat om een object door middel waar van een overleden dierbare wordt herdacht. Dit object kan dan van alles zijn. Een hanger die gevuld is met as of een ketting voor as en zelfs de as in ring stoppen is mogelijk. Zoals gezegd gaat het om de herinnering die u bij het sieraad hebt en niet per se om de as die eventueel in het sieraad zit. Op deze manier bieden askettingen u heel veel mogelijkheden om uw dierbare op een tastbare en bovenal waardige manier te herinneren.

Er bestaat ook de mogelijkheid om de as in ketting te bewaren door middel van het vullen van een speciaal gecreëerde ruimte in de ketting. Er is bij deze kettingen echter niet heel veel keuze en het vullen kan ook niet altijd door u zelf gedaan worden. Dit zal voor veel mensen bezwaarlijk kunnen zijn omdat u dan nooit zeker weet of er as in de asketting zit en of deze as ook van uw dierbare afkomstig is. Toch worden ook deze kettingen zo af en toe verkocht maar meestal zal de urnenwinkel deze kettingen uit het assortiment nemen en ze alleen op speciaal verzoek verkopen. Deze kettingen voor as kunnen dan op verzoek besteld worden en u dient daarvoor contact op te nemen met de urnenwinkel die deze kettingen ook daadwerkelijk verkoopt. Omdat deze kettingen dus niet zo vaak voor komen zal het aanbod dus meestal bestaan uit kettingen waaraan een hanger zit of waaraan een hanger gehangen kan worden. Deze hanger kan dan naar keuze met as of zelfs een beetje aarde van een graf of een haarlok gevuld worden. Dit is ook een manier van gebruik van een as ketting die steeds vaker voor komt. Het is immers geen vaste regel wat u met het assieraad gaat doen maar het is geheel uw eigen keuze want het gaat er om dat u uw overleden dierbare op een manier herinnerd die bij u past.