As in Sieraad Werking

Op het moment dat u een assieraad wilt hebben waarmee u een beetje as van een overleden dierbare altijd bij u kunt dragen zal de as natuurlijk wel in het sieraad gestopt worden. Het grote voordeel is dat het door de as in sieraad werking heel goed mogelijk is om dit zelf te doen. Dit is in veel gevallen ook een heilzaam onderdeel van het rouwproces omdat u ook daarmee een deel af sluit.

Bij het zien van een assieraad lijkt het wel eens onvoorstelbaar hoe as in een sieraad gestopt kan worden. Een sieraad is immers erg klein en daardoor kan er geen grote opening in zitten waardoor het gevuld kan worden. De as in sieraad werking komt er in de meeste gevallen op neer dat er een hele kleine vulopening is gemaakt in het assieraad. Deze opening is in het geval van een buisje vaak de bovenkant waaraan de hanger hangt die door middel van schroefdraad losgemaakt kan worden. Bij andere assieraden zal er ergens op een onopvallende plek een opening zijn die door middel van een schroef afgesloten kan worden. Vaak zal er een vulsetje mee geleverd worden om u te helpen bij het as in sieraad proces. In alle gevallen is het een kwestie van geduld en voorzichtig werken en bovenal het hebben van een vaste hand.

Begin in alle gevallen door een vel papier op een vlakke ondergrond, bij voorkeur een tafel, te plaatsen. Dit zal de werking van as in sieraad stoppen aanzienlijk vereenvoudigen en biedt u ook de mogelijkheid om eventueel gemorste as eenvoudig bij elkaar te vegen en alsnog bij te vullen of terug bij de rest van de as te doen. Om de beste manier te bepalen hoe as in sieraad gestopt kan worden zult u goed moeten kijken waar de vulopening zich bevind en hoe u het assieraad het beste kunt ondersteunen tijdens het vulproces. Dit is belangrijk omdat het anders al snel kan zijn dat u tijdens het doen van de as in een sieraad proces al snel een handje te kort komt. Door hier vooraf goed naar te kijken voorkomt u dat u onnodig veel as morst en dit later bij elkaar moet vegen.

U kunt voor het vullen van een assieraad het vulsetje gebruiken dat u in veel gevallen van de urnshop bij uw bestelling meegeleverd krijgt. Als er geen vulsetje mee is geleverd kunt u voor een goede as in sieraad werking ook een stuk papier gebruiken waar u een klein trechtertje van rolt. De punt van dit trechtertje plaats u dan in of op de vulopening en u doet een klein beetje as in het trechtertje. Let wel heel goed op dat een assieraad een hele kleine hoeveelheid as kan bevatten dus u hoeft bij het as in sieraad proces ook slechts een heel klein beetje as te nemen. Als u met een naald in de vulopening beweegt zult u de as helpen om door de vulopening te gaan. Als u volgens deze werking as in het sieraad hebt gedaan is het belangrijk om de vulopening goed schoon te maken. Als er namelijk as achter is gebleven dan kunt u de vulopening niet goed sluiten. Zeker als de vulopening voorzien is vaneen schroefdraad kan deze klem komen te zitten.

Nadat u volgens deze as in sieraad werking het assieraad hebt gevuld moet u eerst proberen of deze goed sluit. Doe dit voorzichtig en als bijvoorbeeld de schroefdraad stroef gaat dan zit er waarschijnlijk as tussen. Dit kunt u weghalen door middel van een klein kwastje of door heel voorzichtig te blazen. Als de schroefdraad of een andere opening goed sluit dan kunt u het as in sieraad proces voltooien door de opening te verzegelen. Volgens de as in sieraad werking brengt u dan een klein druppeltje seconden lijm in de vulopening aan en u sluit hierna direct het assieraad. Veeg overtollige lijm direct weg met een doekje en kijk vooral uit dat u geen lijm aan uw vingers krijgt. Als de lijm droog is dan is de as in sieraad werking voltooid en kunt u het sieraad gebruiken. Eventueel gemorste as op het papier kunt u eenvoudig bij elkaar vegen en terug doen bij de rest van de as. Als u de werking van as in een sieraad stoppen te ingewikkeld vindt dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om assieraden te kopen waarbij u symbolisch een beetje as bij u draagt maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als echt een beetje as bij u dragen.