Assieraden

In het geval dat u een tastbare herinnering wilt hebben aan een overleden dierbare dan kunt u een urn vullen of laten vullen met de as of een gedeelte van de as van de overledene. Een andere mogelijkheid is het vullen van assieraden met een heel klein beetje as van de overledene. Op deze manier kunt u de tastbare herinnering dan altijd bij u dragen zonder dat iemand het in de gaten zal hebben.

Er zijn veel mensen die er geen problemen mee hebben om een urn in hun interieur of in hun tuin neer te zetten, waarin men de as van een overleden dierbare bewaart. In tegenstelling tot het as in sieraad stoppen is het dan duidelijk voor iedereen die het ziet dat het om een urn gaat waarin de as van een overledene zit. Als u er echter voor kiest om as in sieraden te stoppen dan is het helemaal niet te zien dat u een bijzonder sieraad draagt. Dit is voor sommige mensen een belangrijke eigenschap omdat zij vooral een persoonlijk aandenken willen hebben zonder antwoord te hoeven geven op de soms pijnlijke vragen van andere mensen. Assieraden zien er daarom net zo uit als anders sieraden en alleen een kenner kan zonder uitvoerig te kijken enig verschil opmerken. Als u dus niet weet dat het om sieraden met as gaat dan kunt u het niet zien terwijl de drager toch een heel persoonlijke en tastbare herinnering aan een overleden dierbare bij zich draagt. Het komt echter nog al te vaak voor dat niet iedereen precies weet wat dit nu voor sieraden zijn.

Een assieraad is eigenlijk niets meer dan een sieraad waarin een hele kleine ruimte is gecreëerd om een hele kleine hoeveelheid as van een overleden dierbare in te bewaren. De ruimte is zo klein dat met bij het vullen erg goed uit moet kijken hoeveel as men tegelijkertijd toe wil voegen. Een heel klein mespuntje is vaan al genoeg om de ruimte te vullen en een waardige manier van herinneren te creëren. De mogelijkheden voor het uitkiezen van as sieraden zijn bijzonder uitgebreid en de urnshop heeft een grote collectie sieraden om uit te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld as in gouden sieraad kiezen als u toevallig altijd al gouden sieraden draagt. Op deze wijze valt het niet op dat u opeens een ander sieraad draagt dan dat u altijd al doet. Ook as in zilver sieraad is mogelijk als zilver het edelmetaal van uw keuze is. Daarmee is de keuze voor het stoppen van as in sieraden nog niet volledig omschreven. Er zijn ook assieraden die u niet zozeer draagt maar bijvoorbeeld in uw interieur ergens neer zet als decoratie. Hierbij kunt u denken aan kleine sieraden zoals kleine vormen die veelal van verschillende metalen gemaakt zijn en niet noodzakelijk van goud of zilver, ook tin wordt vaak gebruikt evenals messing. Een andere ook hele mooie optie is het vullen van edelsteen sieraden met as. Deze sieraden zijn gemaakt van een bepaalde soort edelsteen en er is een ruimte in aangebracht die u met as kunt vullen. Deze sieraden hebben soms geen duidelijke vormen en soms de vorm van een klein beeldje. Het spreekt voor zich dat de as in sieraad manier van het herdenken van een overleden dierbare geen beperkingen kent anders dan uw eigen fantasie.

U zult begrijpen dat hoe groter het sieraad is hoe meer as er in past, een hanger zal daardoor veel minder as kunnen bevatten dan een edelsteen assieraad. U moet hier natuurlijk voor het vullen al rekening mee houden maar dat zult u ook wel begrijpen. Het gaat er om dat u niet voor een sieraad kiest die eenvoudig te vullen is maar voor een sieraad die u mooi vind en die u graag zou willen dragen. Dit zal u helpen met het vormen van positieve herinneringen aan een overleden dierbare bij de as sieraden. Dit is waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat, het hebben van positieve en goede herinneringen aan een overleden dierbare om een tastbare en vooral een waardige manier. De meeste mensen kopen de assieraden niet om er mee te pronken of omdat ze toevallig heel erg mooi zijn, maar puur omdat het hun kan helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Daarmee is het een hele mooie manier om de uw ontvallen dierbare nooit te vergeten. Het er op na houden van assieraden neemt de laatste jaren dan ook toe en dit is ook aan het toch al uitgebreide assortiment van de urnenwinkel te zien dat gestaag mee groeit.